Klimaatrobuuste bedrijventerreinen 

Enkele jaren geleden heeft gemeente Bladel een start gemaakt met het klimaat robuust maken van bedrijventerreinen (kijk voor meer informatie hier). Na bedrijventerrein de Sleutel is gemeente Bladel nu bezig om een plan van aanpak voor bedrijventerrein Hapert te maken

Doelstelling is om er voor te zorgen om bedrijventerrein te Hapert klimaat robuust te maken. Dit wil voornamelijk zeggen dat er gezorgd wordt dat de bedrijven/ eventuele bedrijfswoningen in de toekomst niet meer te maken krijgen met wateroverlast in panden en/of eventueel op straat.

De gemeente Bladel is bezig met vooronderzoeken en het benaderen van stakeholders en vraagt zich af of er eventueel klachten (bekend) zijn met betrekking tot het rioolsysteem op het bedrijventerrein. Denk daarbij bijvoorbeeld aan water dat bij hevige regenval de panden inloopt, rioollucht of water op straat. Graag zou de gemeente kennis willen nemen van deze klachten en ervaringen, zodat deze besproken worden en in een advies meegenomen kunnen worden. Klachten en ervaringen kunnen gemeld worden bij Leo Horsten van RA Infra (l.horsten@rainfra.nl) melden, bij voorkeur per e-mail.