CAMPAGNE FIETSSTIMULERING

Gratis acties voor betere bereikbaarheid en vitale medewerkers!

Onze regio wordt steeds drukker. Dat betekent dat we oplossingsgericht moeten kijken naar de bereikbaarheid van het bedrijventerreinen naar de parkeergelegenheid. Ook het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers vinden we een belangrijk streven. Met goed werkgeverschap zorgen we voor een sterk bedrijventerrein. We informeren je daarom graag over twee gratis fietsacties. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Bladel en projectorganisatie Brainport Bereikbaar.

E-bike probeeractie

Van 13 mei tot 7 juli kunnen jullie je medewerkers de mogelijkheid bieden om een week lang gratis een e-bike te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Dit initiatief is niet alleen bedoeld om de verkeersdruk te verlichten, maar ook om medewerkers te laten ervaren hoe prettig en efficiënt een e-bike kan zijn. Reserveringen kunnen gemaakt worden via https://www.brainportbereikbaar.nl/via-werkgever/

Bladel Fiets Challenge

Deze uitdaging, die loopt van 3 mei tot 12 juli, nodigt inwoners en werknemers in Bladel uit om zoveel mogelijk kilometers te fietsen en daarmee geld in te zamelen voor drie lokale goede doelen. Bovendien wordt er ook een voucher ter waarde van €500 verloot onder de 25 meest actieve deelnemers. De voucher is te besteden bij één van de fietswinkels in onze gemeente.

De gefietste kilometers worden bijgehouden via de SJEES app.

Hoe werkt het registreren in de SJEES-app?

Klik na het downloaden en openen van de Sjees-app op de knop REGISTEREN. In het scherm dat verschijnt vul je vervolgens een zelfgekozen gebruikersnaam in, jouw e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Bij ‘groepscode’ vul je Bladelfietst in. Vervolgens volgen een aantal vragen die we je in het kader van het programma Ik fiets stellen. Tenslotte klik je op de knop REGISTREREN om de registratie te voltooien.

Wat is de challenge?

We proberen met alle werknemers in gemeente Bladel van vrijdag 3 mei t/m vrijdag 12 juli zoveel mogelijk de auto te laten staan en vaker op de fiets naar het werk te komen. Het doel is om gedurende deze periode samen in totaal 150.000 fietskilometers te maken! Om fietsen nog leuker te maken, spaar je door te fietsen in deze periode ook geld voor lokale goede doelen en maak je zelf kans op mooie prijzen.

Welke goede doelen zijn gekoppeld aan de actie?

We hebben drie lokale goede doelen geselecteerd, waarvoor gemeente Bladel, Brainport Bereikbaar en OBGB max. €3.000 ter beschikking stellen:

Vrienden van Kameraet

Stichting ‘Vrienden van Kameraet’ is opgericht om het leven van de bewoners en deelnemers van Kameraet nog mooier te maken.

Bezoek de website

Hulp in Nood Hapert

De stichting stelt zich als doel om ingezetenen van Hapert, die financieel of anderzins in nood verkeren, oftewel hulp behoeven, financieel danwel anderzins hulp te verlenen.

Bezoek de website

EigenWeijzer

De doelstelling van de stichting is om uiteindelijk te komen tot een centrum / ontmoetingsplek in de Kempen, voor mensen die leven met en na kanker.

Bezoek de website

Hoe betrek ik mijn werknemers / collega’s?

Geef natuurlijk zelf het goede voorbeeld door de fiets te pakken en verspreid de campagne via intranet of e-mail met je werknemers of collega’s. Fietsen draagt bij aan de vitaliteit van je personeel en als er minder auto’s op de weg zijn is je bedrijf beter bereikbaar.