Energie bewust & Duurzaam

Verduurzamen van onze bedrijventerreinen en bedrijfspanden is essentieel op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie.

Waterbestendige bedrijventerreinen

Gemeente Bladel, Waterschap de Dommel en OBGB zijnin 2017 een uniek project gestart. Doel was om bedrijventerrein de Sleutel zowel op openbaar als privaat gebied ‘waterproof’ te maken.

Biodiversiteit: 2B Connect

Vier jaar lang werkten 26 partners in Vlaanderen-Nederland aan meer biodiversiteit op bedrijventerreinen. Daar lagen en liggen namelijk heel wat kansen voor biodiversiteit en een robuustere leefomgeving.

Lid aan het woord

Wat onze leden vinden van onze diensten:

Als lid van de ondernemersvereniging sta je samen sterk en kun je gebruik maken van de collectieve kracht, de kennis en ervaring die niet alleen deuren opent maar eveneens actief meehelpt bij de verdere ontwikkeling van je bedrijf.

Bernd Niessen, Habufa Meubelen

OBGB is een prettige schakel tussen bedrijven en gemeente, maar tevens een verbinder tussen bedrijven onderling. Mede dankzij het OBGB hebben we afgelopen jaar geïnvesteerd in een project ten behoeve van de biodiversiteit op de Sleutel om de saaie bedrijvenparken van weleer te verduurzamen.

Rob Smets, Arifal Nederland

OBGB is een hele leuke, actieve ondernemers club.  Er is een grote diversiteit aan ondernemers aanwezig bij de bijeenkomsten wat de mogelijkheid geeft om over de grenzen van je eigen bedrijf en vakgebied te kijken. Het OBGB vrouwennetwerk waardeer ik enorm; deelname aan activiteiten heeft mij waardevolle contacten opgeleverd.

OBGB is van grote toegevoegde waarde voor ons bedrijf op verschillende punten. Je leert je collega bedrijven op het industrieterrein kennen.

Er zitten zoveel bijzondere bedrijven waar niemand weet van heeft. Door OBGB hebben we veel bedrijven leren kennen waar wij nu zaken mee doen.

Martijn van den Broek, Van Ham Tenten & Podia

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

(Door je gegevens in te vullen, schrijf je je in voor de OBGB nieuwsbrief. Uw gegevens zullen behandeld worden conform ons Privacybeleid.)