Flex Campus Hapert: goed gehuisvest

De gloednieuwe Flex Campus Hapert is met een bezetting van 100% het nieuwe jaar ingegaan. De 120 woonstudio’s voor arbeidsmigranten – veelal uit Oost-Europa – zijn allemaal verhuurd. “Veel van onze collega’s bleven deze Kerst in Nederland uit vrees voor reisbeperkingen door corona. We hebben wat extra kerstsfeer in het gebouw gebracht en zo toch wat ‘thuisgevoel’ kunnen brengen”, zegt directeur Roel van Heugten. De meeste bedrijfsauto’s zijn tijdens de vakantieperiode tijdelijk voor het gebouw neergezet en dat leverde een mooi plaatje op.

Het woongebouw is rond de zomervakantie vorig jaar met stille trom opengegaan, omdat de coronacrisis een feestelijke opening met veel bezoekers onmogelijk maakte. “Erg jammer natuurlijk, want de Flex Campus biedt het beste van het beste op het gebied van migrantenhuisvesting. De 120 appartementen zijn volledig gemeubileerd en ingericht voor maximaal twee personen.“

De bewoners zijn vooral flexwerkers die via Metaal Flex Nederland worden gedetacheerd bij bedrijven in de Kempen, meestal in de industrie en logistiek. “Natuurlijk hebben we in het begin van de coronacrisis een flinke teruggang in het aantal detacheringen gezien (van 500 naar 250), maar inmiddels is dat al weer opgelopen tot 400. We hebben regelmatig vacatures.” Een aantal appartementen is verhuurd via een detacheringsbedrijf, maar in toenemende mate huren arbeidsmigranten ook rechtstreeks bij de Flex Campus.

Normaal
Het bieden van goede huisvesting voor een fatsoenlijke prijs zou normaal moeten zijn, benadrukt Van Heugten. Helaas is de praktijk nog vaak anders en zijn er nog veel schrijnende situaties. “En dat terwijl deze mensen onmisbaar zijn voor onze economie, ook in de hightech Brainport-regio”, zegt hij. “Wij vinden dat wij als werkgever de verplichting hebben om deze mensen fatsoenlijk te betalen en te huisvesten. We zien ook dat dit ertoe leidt dat ze graag via ons willen werken en dus langer blijven”, aldus Van Heugten. Hij heeft ook woonaccommodaties in Eersel en Meijel.

Bezichtiging
Het is zeker zijn bedoeling de ondernemers in de Kempen nog eens uit te nodigen voor een bezichtiging van het nieuwe complex in Hapert, waar elk appartement beschikt over een eigen douche/wc en een kitchenette met kookplaat, koelkast en de noodzakelijke inrichting. Internet en wifi zijn beschikbaar. De bewoners kunnen gebruik maken van wasmachines, drogers en andere voorzieningen. Het gebouw is 100% duurzaam: gasloos, zonnepanelen, individuele hybride verwarming voor elke studio.

Het complex biedt veel voorzieningen: fitness-mogelijkheden, sportvelden, fietsenstallingen, loungeplek met buitenkeuken en pizza-oven, moestuintjes, een bewaakte parkeerplaats en een sociale ruimte met verkoop van onder meer Poolse bockworst en Roemeense sjasliek. Op de campus is 24 uur per dag toezicht en de bewoners kunnen rekenen op wooncoaching en desgewenst opleidingen op het gebied van integratie en taal. Er is verder een taxipendel door heel Europa tegen vriendelijke tarieven. Vanuit de campus wordt goed contact onderhouden met de buurt.

Meer weten over Flex Campus Hapert of over Metaal Flex Nederland:
www.metaalflex.nl
www.flexcampus.nl
www.flexlogiesgebouw.nl