Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp’ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Op 29 januari om 17:00 uur sluit TVL Q4 2020. Als u hierna een aanvraag doet, bent u te laat en ontvangt u een afwijzing.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers krijgen een subsidie voor hun vaste lasten. De TVL-subsidie is afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies.

Verplicht gesloten horecaondernemingen en non food detailhandelondernemingen kunnen bij TVL Q4 2020 ook de opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) of Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) ontvangen. Deze opslagen zijn eenmalig en niet los van de TVL aan te vragen.

Aanvragen van TVL Q4 2020 kan tot en met 29 januari 2021 17.00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Lees hoe TVL Q4 2020 aan te vragen: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/voorwaarden