Taal is de basis, ook op de werkvloer

Taal is de basis voor een goede communicatie, ook op de werkvloer. Een lage taalvaardigheid kan zorgen voor onbegrip, miscommunicatie en dus fouten. Iemand die de taal niet spreekt, heeft vaak ook moeite met lezen en schrijven of omgaan met de computer. Om te investeren in de basisvaardigheden van werknemers heeft de overheid de subsidie Tel mee met Taal in het leven geroepen. 

Voor 2021 is 8,8 miljoen euro beschikbaar gesteld. Organisaties en OBGB-lidbedrijven Tristar Keukens en KempenPlus hebben inmiddels ruime ervaring met de taalontwikkeling voor hun medewerkers en kandidaten.

Marly Lommers, personeelsconsulent bij Tristar Keukens, vertelt: “Vorig jaar zijn we gestart met taalonderwijs aan onze niet-Nederlandstalige medewerkers. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers betrokken zijn bij het werk en elkaar. Ook moet communicatie op elk niveau kunnen plaatsvinden. Voor de uitvoering van het taalonderwijs hebben we gekozen voor Werkvloertaal. Ze hebben  ons veel werk uit handen genomen, dit begon al bij de ondersteuning van de subsidieaanvraag.”

Lees het artikel hier verder.