Willems Baling Equipement investeert op KBP

Slechts 2 jaar na de verhuizing van Willems Baling Equipment naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert is het bedrijf toe aan uitbreiding. Vanwege de sterke groei en het vertrouwen in de toekomst is een kavel van 13.000m² bijgekocht. Hierdoor kan het bedrijf haar productie verder uitbreiden. 

Willems Baling Equipment is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van machines voor grote verpakkingsvolumes, het persen- en verpakken van goederen zoals isolatiematerialen, stro en tex-tiel, transportsystemen en zeefinstallaties voor bulkgoederen en stretch-hood machines voor het verpakken van pallets. De complete verpakkingsinstallaties worden in Hapert ontwikkeld en getest en wereldwijd door Willems geïnstalleerd. Het bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldspeler in de verpakkingsmachi-ne-industrie en heeft ca. 70 medewerkers.

Door aanhoudende groei is extra ruimte noodzakelijk. Ook staat de volgende generatie klaar om het bedrijf over te nemen. De nieuwe bedrijfshal biedt o.a. ruimte voor uitbreiding van het machinepark, de productie van nieuwe machines en de revisie van gebruikte machines.

Jos Willems, directeur-eigenaar: “De verhuizing naar het KBP was een hele goede keuze. We produceren hier vele malen efficiënter en het gebouw bevat vele voordelen ten opzichte van onze oude locatie. Onze mensen kunnen hier fijn werken. Om onze groei te borgen hebben we besloten de naastgelegen kavel te kopen. Bram Willems, operationeel directeur: “Te krappe huisvesting draagt niet bij aan de kwaliteit van onze producten en aan het werkplezier, daarom investeren we in uitbreiding. We hadden dit al voorzien, maar niet dat het al zo snel nodig zou zijn. We zijn volop met het ontwerp bezig in samenwerking met CS2 Architecten. In het najaar van 2021 wordt de bouwvergunning aangevraagd.

Foto vlnr:  Guus Stappaerts, Frank Rombouts, Remco Bosma en Mathijs Kuijken van het KBP (op de foto ontbreekt Léon Kox) en Jos Willems en Bram Willems van Willems Baling Equipment.