Kleine Hoeven: eerste werkzaamheden afgerond! 

De eerste fase van de wegwerkzaamheden bij de Hamelendijk – Kleine Hoeven – Hallenstraat is afgerond. De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen. De rioleringswerkzaamheden zijn uitgevoerd en er is een eerste laag asfalt aangebracht op de nieuwe weg en het fietspad. De laatste laag (deklaag) volgt in de laatste fase van het project.

Fase 2a
De aannemer gaat door met fase 2a. In deze fase wordt het deel van de Kleine Hoeven tot aan de Savoor geasfalteerd.

Fase 2b
In fase 2b volgen de werkzaamheden van de Savoor tot aan de Strook. Het verkeer wordt omgeleid met een platenbaan. De woningen aan de Strook en bedrijventerrein De Sleutel blijven daardoor bereikbaar.

Fase 3
In de laatste fase wordt het wegdeel van de Strook tot de Hallenstraat aangepakt. De werkzaamheden zijn volgens planning begin april afgrond. Dit is ook afhankelijk van het weer.

Toekomstbestendig
De werkzaamheden worden uitgevoerd, omdat de weg in slechte staat verkeerde. Hierdoor was deze niet meer geschikt voor vrachtverkeer. De weg wordt aangelegd volgens het principe ‘Duurzaam Veilig Weg-verkeer’ en is daardoor toekomstbestendig. In de toekomst komt er ook een nieuwe aansluiting op de Pro-vincialeweg N284, tussen bedrijventerrein De Sleutel en Kleine Hoeven. Deze aansluiting zorgt voor een betere bereikbaarheid van beide bedrijventerreinen. De weg wordt nu al voorbereid op deze aansluiting.