VDL Gereedschapmakerij winnaar KVO/OBGB-Trofee 2021

Op woensdag 24 november jl. reikte burgemeester van Bladel Remco Bosma de KVO/OBGB-trofee 2021 uit aan Pieter Aarts, managing director van VDL Gereedschapmakerij. Vanwege Corona gebeurde dit niet, zoals andere jaren tijdens de Algemene Leden Vergadering van OBGB, maar Coronaproof op 1,5 meter afstand op locatie bij VDL Gereedschapmakerij in Hapert. 

VDL Gereedschapmakerij richt zich op het ontwikkelen, vervaardigen en onderhouden van gereedschappen t.b.v. productieprocessen gericht op de verwerking van plaatmateriaal in de metaalverwerkende industrie. Vanaf 1978 werd het bedrijf ingelijfd bij VDL Groep en de Gereedschapmakerij heeft dan ook een nauwe samenwerking met de andere productiebedrijven binnen de VDL Groep, waaronder buurbedrijf VDL VDS Technische industrie. Burgemeester Remco Bosma: ’De beoordeling van de genomineerde bedrijven in 2021 richt zich op vier aandachtspunten en dat zijn opslag, omgeving, voertuigen en gebouwen. VDL Gereedschapmakerij scoorde op een aantal deelgebieden nèt een punt meer dan de andere genomineerde bedrijven en dat zorgt ervoor dat de 12e trofee een jaar lang in handen komt van dit onderscheidende bedrijf.’

Vanuit de gezamenlijke samenwerking tussen brandweer (veiligheidsregio), politie, gemeente en ondernemers, het Keurmerk Veilig Ondernemen wordt regelmatig een schouw verricht op alle bedrijventerreinen in de gemeente Bladel, waarbij niet alleen openbaar gebied maar ook de bedrijven beoordeeld worden op vaste punten zoals verlichting, diefstalgevoeligheid, beveiliging, bereikbaarheid van hulpdiensten en verloedering. Namens het bedrijvenpreventieteam waren Renier Saris (Wagenbouw Hapert) en Richard Theuws (Theuws Consulting) aanwezig. Ook dit jaar werd een aantal bedrijven genomineerd tot mogelijke winnaars van de trofee. Richard Theuws gaf aan: ‘VDL Gereedschapmakerij is op alle vlakken een lichtend voorbeeld van en voor de Kempische Industrie. Net als alle andere VDL bedrijven is het een net en voorkomend pand, waar rond de deur alles qua veiligheid altijd prima in orde is. Daarnaast mag VDL Gereedschapmakerij als eerste VDL bedrijf gerust als icoon beschouwd worden. Uitgegroeid tot een wereldonderneming met altijd de focus op lokale samenwerkingen, waarmee zij voor de hele Kempen al vele jaren een kartrekker en stimulans zijn. Met grote trots belonen wij als OBGB Preventieteam hen graag met deze KVO Trofee!’