OBGB-lidbedrijf in beeld: Solar Crew

Broers Kevin en Dennis Roks runnen samen Solar Crew, vanaf april dit jaar gevestigd in Eersel maar met Hoogeloonse roots. Solar Crew gaat daadwerkelijk aan de slag met duurzaamheid. Nederland heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Solar Crew deelt deze ambitie en speelt in het verwezenlijken ervan graag een voorname rol: vooral voor de toekomstige generaties. 

Kevin startte 10 jaar geleden als zzp’er in de installatie van zonne-energie en was met een paar anderen een ‘crew’. Toen het bedrijf groeide, is de naam gebleven. “Het is een mooie groep, een echte crew gebleven.”, geeft Kevin aan. Broer Dennis kwam er ruim zes jaar geleden bij. Kevin weet alles van installatietechniek, Dennis veel van bedrijfsprocessen en commercie. De combinatie van die twee is goud gebleken voor het bedrijf, dat vooroploopt in ontwikkeling en technologie. Klanten kunnen terecht voor de laatste nieuwe vormen van zonnepanelen, worden geïnformeerd over subsidies en mogelijkheden. Daarnaast is Solar Crew een gezellig, Kempisch bedrijf waar de medewerkers elkaar echt kennen.

De grootste uitdaging als ondernemer is om aan geschikt personeel te komen. “Ervaren en vakbekwame installateurs zijn dun gezaaid en moeilijk te krijgen. Daarom richten we ons nu vooral op de jeugd die we na de basisopleiding zelf opleiden in de zonne-energie en alle kneepjes van het vak leren.”, aldus Dennis.

Het complete artikel is verschenen in PC55 en is hier in te zien.