OBGB-lidbedrijf in beeld: VGI Groep

VGI Groep bestaat uit meerdere bedrijven met één eigenaar: Marco van Geel. VGI-Promatec richt zich op het bedenken van technische oplossingen voor material handling, vaak speciaal machinebouw. VGI-Willems is toeleverancier van zowel RVS onderdelen als volledig geassembleerde machines. In de OBGB-serie Lidbedrijf in Beeld dit keer een interview met Marco van Geel. 

Marco werkte als bedrijfsleider bij Willems Machinebouw en wilde verder met het engineeren, het oplossen van technische vraagstukken en zette binnen deze fabriek zijn eigen bedrijf Promatec op. Toen eigenaar Johan Willems –  helaas véél te jong – overleed, kreeg Marco de kans om ook zijn bedrijf over te nemen.
‘Met VGI-Willems hebben we inmiddels veel geïnvesteerd en zijn we de meest moderne maakfabriek uit de regio. We zijn klein begonnen in Bladel met ongeveer vijf medewerkers; inmiddels zitten we bijna twee jaar op het KBP en lopen hier dagelijks ruim honderd medewerkers rond.’

Hoe Marco zichzelf typeert als ondernemer, de tips die hij geeft aan starters en hoe hij zijn ontspanning vindt op de crossmotor, telkens naar een ander werelddeel, is te lezen in het complete artikel. Het artikel is reeds verschenen in PC55.