Hulpgoederen naar Oekraïne

Twee weken geleden deden wij (Metaal Flex) een oproep om spullen te doneren voor mensen die het oorlogsgebied in Oekraïne ontvluchten.  De respons heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen! Er zijn zoveel mensen die willen helpen en dat ook echt doen. Maar liefst zes volle trailers aan hulpgoederen zijn door veel gulle gevers gevuld. Daarmee zijn veel Oekraïnse vluchtelingen in Polen opgevangen met een goede maaltijd, nieuwe kleding, een warme slaapplaats en voor de kinderen was er speelgoed waardoor ze hun ellende even konden vergeten. Zo is in Polen het leed van veel vluchtelingen een beetje verzacht, waarvoor onze grote dank! 

Het is duidelijk dat de nood nog lang niet voorbij is. Er is wel een verschuiving in de aard van de goederen die nu nodig zijn. Door de enorme hulpbereidheid van de meelevende burgers in zowat heel Zuid Oost- als Midden Brabant hebben we nu zoveel kleding, schoeisel en huisraad verzameld, dat we het tijdelijk op moeten slaan. Er worden nog zoveel vluchtelingen verwacht, dat de spullen in deze opslag de komende weken echt nog wel gebruikt gaat worden. Er is echter nu, op dit moment, behoefte aan andere Noodhulp.

Vanuit Polen krijgen wij te horen dat er dringend behoefte is aan dingen als houdbare levensmiddelen, babymelk, vochtige doekjes, luiers, persoonlijke verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, tandenborstels en tandpasta, geneesmiddelen (die je gewoon bij de drogist zonder recept kunt kopen), wondverzorgingsproducten, pleisters en verbandmiddelen. Deze spullen zijn de afgelopen weken ook al gedoneerd, maar de behoefte is enorm. Daarom vragen wij u om deze producten te doneren. De actie om oorlogsvluchtelingen te helpen is in ieder geval verlengd tot en met het einde van deze maand (maart 2022), daarna zien we verder.

  • Het inleveren van hulpgoederen (zie hierboven) is t/m eind maart 2022 mogelijk bij
    Flex Campus Hapert, De Weijer 60, Hapert.
  • Dagelijks (7 dagen per week) tussen 8:00 en 20:00 uur.
  • Gelieve geen goederen doneren, die voor het milieu station bestemd zijn.
  • Enorm bedankt voor uw giften, namens alle bewoners van Flex Campus Hapert, Han L’Ortye en Roel van Heugten!
  • Voor meer informatie, neem contact op met  Han L’Ortye, hanlortye@gmail.com 06-23365124