Deelnemers enthousiast over eerste Masterclass Personeelstekort

Op dinsdag 29 maart vond de eerste Masterclass Personeelstekort plaats, georganiseerd door UWV in samenwerking met OBGB. De deelnemers zijn enthousiast over deze middag en ‘vonden het een goede tijdsinvestering’.

‘Lekker in klein comité kijken wat je voor elkaar kunt betekenen.’ ‘Anders leren kijken door naar anderen te luisteren.’ De oplossing ligt heel dichtbij, maar heb je vaak niet in beeld. ‘Mensen die bij je organisatie passen in plaats van ‘personeel’ zoeken.’ Vooral ook samenwerken, ideeën uitwisselen en elkaars (personeels)behoefte kennen.

Interesse in deze Masterclass? Er zijn nog enkele plaatsen vrij op donderdag 21 april en dinsdag 24 mei (aanvang 15:00 uur).

UWV WERKbedrijf organiseert ronde tafel gesprekken met telkens 10 OBGB-ondernemers. Doel is om met elkaar in gesprek te gaan over uw personeelstekort, hoe anders te denken over uw personeelsvraagstukken en de mogelijke oplossingen. Ondersteuning wordt geboden door adviseurs werkgeversdienstverlening van het UWV WERKbedrijf:

1. Stilstaan bij de arbeidsmarkt aan de hand van actuele UWV arbeidsmarktinformatie zowel landelijk als regionaal. Bespreken van de resultaten van de landelijke UWV enquête die gehouden is onder 3000 werkgevers omtrent personeelstekort.
2. In gesprek gaan over de uitdagingen die u ervaart als gevolg van het personeelstekort. Met elkaar ervaringen delen ‘wat heeft wel en niet gewerkt en waar denkt u aan bij het aanpakken van dit probleem’.
3. Gezamenlijk bespreken van de mogelijke oplossingsrichtingen en de toepasbaarheid binnen uw organisatie. U informeren over de regelingen, subsidies & diensten waar u gebruik van kan maken.

Data-tijdstippen-locatie
– Donderdag 21 april / Dinsdag 24 mei
– Masterclass 15.00 – 17.00 uur met na afloop een hapje & drankje tot 18.30 uur.
– Locatie is Raambrug 8, Bladel.
Als u interesse heeft om deel te nemen meld u aan d.m.v. een e-mail naar info@obgb.nl met bedrijfsnaam, contactgegevens en voorkeursdatum. U ontvangt een bevestiging van OBGB als u ingedeeld bent bij een van de masterclasses. Als er (te) veel belangstelling is, dan wordt het aantal masterclasses later dit jaar uitgebreid.

Doelstelling van deze masterclass is dat u na afloop:
• Geïnspireerd bent door de aangedragen informatie en ideeën van collega OBGB ondernemers om het personeelstekort anders aan te vliegen.
• Beter beeld gekregen heeft van de actuele status van de arbeidsmarkt en de beschikbare (financiële) regelingen, subsidies en diensten vanuit UWV waar u als ondernemer gebruik van kunt maken en wie u daarbij kan ondersteunen.
• Gezellig met elkaar onder het genot van een hapje en drankje kunt terugkijken op een inspirerende masterclass met OBGB collega ondernemers.