Werkgeversbokaal 2021 voor Ad Saris

Waardering voor het stabiele en sociale werkgeverschap van Hapert Aanhangwagens! Voor de vierde keer werd door OBGB de Werkgeversbokaal uitgereikt. Dit jaar kreeg Ad Saris van Hapert Aanhangwagens de eer om de award een mooi plekje in zijn bedrijf te geven. Volgens de jury valt zijn werkgeverschap op door een sociaal werkklimaat en stabiele binding met de werknemers.

Positief onderscheiden
Alleen werkgevers die zich positief onderscheiden, komen in aanmerking voor de award van OBGB. Volgens voorzitter Frank Rooijakkers zijn er dat in de regio nogal veel en dus was het lastig om een aantal nominaties voor te dragen. De jury, bestaande uit Lambert van Erp, Frits Oomen en Hans van Voskuijlen was het er dit jaar snel over eens: Ad Saris móest de award krijgen. “Het is de onderscheiding die betrekking heeft over 2021”, meldde Frank. “Vanwege corona hebben we de uitreiking steeds uitgesteld. We vonden het nu passend om ‘en petit comité’ aandacht te besteden aan de uitreiking van de bokaal en Ad eens goed in het zonnetje te zetten.”

Sociaal en stabiel
Juryvoorzitter Lambert van Erp sprak lovende woorden over Ad Saris, die de vierde op rij is van een bedrijf dat in Hapert gevestigd is en de prijs in ontvangst mag nemen. Toeval of niet: het bedrijf heet Hapert, maar dat was geen criterium om de award toe te kennen. “Hapert Aanhangwagens is een stabiele en sociale werkgever; de langdurige dienstverbanden zijn daarvan een mooi voorbeeld. Er is niet veel verloop onder het personeel; medewerkers krijgen veel eigen verantwoordelijkheden en voor velen voelt het bedrijf als eigen. Ad geeft de mensen in zijn bedrijf de kans om zich te ontplooien. Ad is een man die niet snel op de voorgrond treedt, meer het type ‘geen woorden maar daden’. Lokale verenigingen en initiatieven doen zelden vergeefs een beroep op Hapert Aanhangwagens; ook daarmee laat Ad zien midden in de samenleving te staan.”

Samen doen
In zijn dankwoord richtte Ad zich eerst op zijn moeder Rietje, die vol trots zat te stralen. “Naast dank aan mijn moeder, ben ik dank verschuldigd aan onze gehele organisatie. Een paar jaar geleden stonden we op een kantelpunt: zijn we tevreden met wat we bereikt hebben of stoten we door en proberen we te groeien en ons nog steviger in de markt te zetten? We kozen voor dat laatste. Daarvoor was nieuw bloed in het managementteam nodig. Nu zijn we klaar om verder door te groeien.” Ad kijkt uit naar de toekomst: “Er komen nog intensieve jaren aan maar ik heb er vertrouwen in dat we de ingeslagen weg kunnen blijven volgen en het succes prolongeren. De award krijgt een mooi plekje in de hal en herinnert ons er elke dag aan dat onze inzet gewaardeerd wordt.”

Dit artikel verscheen eerder in PC55.
Tekst: Renate Pijnenburg. Fotografie: Imca van de Weem