Leven in balans

Zo’n 50 dames waren 13 april welkom bij de 13e editie van het vrouwennetwerk OBGB bij kaasboerderij de Ruurhoeve in Hoogeloon. Bij het typische familiebedrijf staat de Brabantse gastvrijheid hoog in het vaandel en dat was zeker deze avond goed te merken. Zoeken naar balans is een herkenbaar onderwerp voor de aanwezige vrouwelijk ondernemers. De persoonlijke verhalen in combinatie met de rondleiding en workshop zorgden ervoor dat balans op deze avond geen issue was.

Kaasboerderij De Ruurhoeve

Al sinds 1970 is de boerderij aan het Domineepad in Hoogeloon in handen van de familie en operationeel. Na opa Kees Ansems en oma Marie Ansems-van de Ven namen in 1982 zoons Walter en Johan het bedrijf over. En op dit moment runnen de kinderen van Walter – Corné en Erica – de onderneming. Deze is intussen uitgegroeid tot een boerderij met kaasmakerij, winkel en er zijn zelfs toeristische activiteiten. Nog altijd is het een echt familiebedrijf, intussen wel met hulp van een prachtig team.

Open en eerlijk

De avond begon met het persoonlijke verhaal van Erica. Regelmatig vertelt ze aan groepen over het familiebedrijf, de werkzaamheden, behaalde prijzen en ambities. Niet eerder vertelde ze haar persoonlijke verhaal aan een groep. Een levenspad waar ook het zoeken naar balans een onderwerp was. Na het verhaal van Erica vertelde ook Sandra Kokx wat haar beweegredenen waren om met haar onderneming Vinolijf te starten. Over hoe belangrijk balans is voor haar, dat je nu je dromen waar moet maken en vaker zou moeten proosten op het leven. Twee open en eerlijke verhalen die duidelijk indruk maakten op de aanwezigen.

Sabreren met Vinolijf

Sandra Kokx, eigenaresse van Vinolijf, weet als geen ander hoe belangrijk het is om je leven in balans te houden. Ze vertelde haar verhaal over hoe zij de keuze heeft gemaakt om haar hart te volgen en na ‘21 jaar ASML’ het roer volledig om te gooien. Ze volgde de opleiding tot register vinoloog en deelt nu haar kennis vol passie met iedereen die wat wil leren.

Haar motto is: gebruik je zondagse servies ook eens op maandag en drink Champagne op dinsdag. En sinds afgelopen week is daar aan toegevoegd ‘Sabreer op donderdag’! Sandra leerde ons namelijk hoe we een glas bubbels extra feestelijk kunnen openen: sabreren. Een bijzondere en voor velen nieuwe ervaring.

Proost!

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel. Natuurlijk met de prijswinnende kazen van De Ruurhoeve. En bij een goede kaas hoort de juiste wijn. Sandra verzorgde een wijnproeverij met verschillende mooie wijnen en een uitgebreide toelichting. De dames wilde ze natuurlijk maar al te graag proberen. Zo werd teruggekeken op een zeer geslaagde avond.