Groot onderhoud N284

Op maandag 23 september start aannemer BAM in opdracht van provincie Noord-Brabant met het groot onderhoud aan de provinciale weg tussen Reusel en Hapert. De werkzaamheden worden vooruitlopend op de reconstructie uitgevoerd.

Het groot onderhoud is noodzakelijk om de weg in een goede staat te houden. Lokaal vertoont de weg schades en zitten er diepe sporen in de bermen. Ook de fietspaden zijn op verschillende plaatsen beschadigd. In ongeveer vier weken brengt de aannemer een nieuwe (geluidsreducerende) asfaltlaag. Ook wordt er op verschillende locaties in de bermen verharding aangebracht, zodat er geen gevaarlijke sporen ontstaan. En verder worden oneffenheden in het fietspad opgelost ter bevordering van het fietscomfort.

Langs de N284 staan veel grote bomen op een dichte afstand tot de rijbaan, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. In de buitenbochten wordt daarom op verschillende locaties een houten geleiderails aangebracht. Als laatste komen er twee aanpassingen in de wegmarkering en begeleiding ter hoogte van de onbemande benzinepomp in Bladel en bij de bemande benzinepomp in Hapert. Deze aanpassingen zijn bedoeld om verkeer goed en veilig te begeleiden ter voorkoming van ongevallen.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd waarbij steeds een deel van de N284 is afgesloten. Tijdens de afsluitingen wordt verkeer lokaal omgeleid. Deze routes zijn met de gemeenten afgestemd. Het verzoek aan bedrijven om rekening te houden met de afsluitingen en indien mogelijk ritten in de nacht te voorkomen/beperken. Dit zal uiteraard niet altijd mogelijk zijn. Om de overlast voor bewoners in de kernen te beperken, schades en onveilige verkeerssituaties te voorkomen, vragen wij de bedrijven (transport en bevoorrading) en hun werknemers deze routes te volgen. Andere wegen in de kernen of het buitengebied zijn veelal niet geschikt als omleidingsroutes.

Op hoofdlijnen is de planning van de werkzaamheden als volgt:

  • In de eerste week van de werkzaamheden (23 september t/m 27 september) blijft de rijbaan open.
  • Van zaterdag 28 september 17:00 uur t/m maandag 30 september 06:00 uur is de weg tussen rotonde Hamelendijk Reusel en kruising Raambrug Bladel dicht.
  • Vanaf maandag 30 september tot woensdag 16 oktober is de weg iedere doordeweekse nacht dicht van 20.00 – 05.00 uur.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Mike Heerekop, Omgevingsmanager namens BAM Infra:

mike.heerekop@bam.com