Start nieuwbouw Van der Heijden Transport op het KBP

De nieuwbouw voor Van der Heijden Transport in Hapert is van start gegaan. Slechts vier maanden nadat het bedrijf door een brand nagenoeg volledig werd verwoest, zijn de plannen voor nieuwbouw uitgewerkt en voorbereid. In mei 2021 zal Van der Heijden weer openen in Hapert.

Het nieuwe pand bevat ruim 40 laaddocks voor het laden en lossen van vrachtwagens, een ruimte voor inkomende en direct uitgaande goederen (cross dock) en een magazijn met een hoogte van 14m dat ruimte biedt aan 22.000 pallets. In het centrale kantoor is ruimte voor planning, administratie en een ruime kantine. Het nieuwe pand is ontworpen en wordt gebouwd door Valeres Industriebouw uit Best.

Van der Heijden Transport is in 1932 opgericht en wordt inmiddels geleid door de derde generatie in de familielijn. Het bedrijf heeft 190 medewerkers en is werkzaam in het (inter)nationale wegtransport en warehousing. Na de brand is het bedrijf verhuisd naar een logistiek pand op bedrijventerrein Acht in Eindhoven. Daardoor konden de klanten snel weer worden bediend.

Gert-Jan van der Heijden: “We kijken uit naar de heropening in Hapert. Het nieuwe pand wordt groter dan het vorige en biedt de mogelijkheid om de goederenstroom verder te optimaliseren. En voor onze medewerkers is het fijn dat zij weer volledig vanuit de Kempen kunnen werken”.