Nieuw lid: IT Security Kompas

Welke maatregelen moet jij nemen om IT-bedreigingen af te slaan of diefstal te voorkomen? In het digitale tijdperk is cybercriminaliteit aan de orde van de dag. Daarom is het cruciaal om je digitale bedrijfsprocessen en bedrijfsdata te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf én van binnenuit. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Ook in de IT-security.

Wat is het IT Security Kompas?
Het IT Security Kompas geeft zicht op de zwakke schakels in je IT-security.  Dan weet je waar je op moet letten en wat je moet bespreken met je IT-afdeling of je IT-partner. Bij deze onafhankelijke security scan ontvang je een gedetailleerd rapport gebaseerd op een securityprofiel dat past bij jouw organisatie. Een concreet overzicht met de belangrijkste actiepunten, prioriteiten en kostenindicaties. Een overzicht in begrijpelijke taal waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen menselijke, technische en procesmatige aspecten. Je krijgt de handvatten om een praktisch actieplan op te stellen dat past bij de mogelijkheden en het budget van jouw organisatie.

Hoe werkt het dan?
Heel eenvoudig. Je beantwoordt eerst een aantal algemene vragen over je organisatie om het juiste securityprofiel te bepalen. Vervolgens beantwoord je samen met collega’s of je IT-dienstverlener vragen die gaan over de manier waarop je IT nu is ingericht. Dus geen dure consultants en complexe rapporten maar een betaalbaar, overzichtelijk rapport. Natuurlijk kunnen de adviseurs van het IT Security Kompas je ook helpen bij andere vragen rondom IT-security.

Voor meer informatie: IT Security Kompas | De Security Check voor het MKB – Dirk Bolte – +31 497 76 36 39