Brandweeroefeningen

De lokale brandweer oefent met regelmaat op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel gedurende de avonduren. Dit is goed voor de geoefendheid van de vrijwilligers, maar ook voor de bekendheid van brandweerlieden in de diverse bedrijfspanden. Vanwege de Corona versoepelingen is het voor de brandweer mogelijk om dit weer op te gaan pakken. 

Tijdens een daadwerkelijk incident is het nóg eenvoudiger om snel een beeld te vormen en een plan van aanpak te maken. Het biedt dus voordelen voor het bedrijfsleven om de lokale brandweer uit te nodigen voor een oefening, maar het is voor ondernemers ook mogelijk om een afspraak te maken met de brandweer voor een bezichtiging. De brandweer neemt tijdens zo’n afspraak ook kennis van de inrichting van het bedrijfspand en voorziet ondernemers bovendien van tips.

Wilt u uw bedrijf openstellen voor het oefenen van de brandweer? Of heeft u interesse in een bezichtiging door de lokale brandweer? Stuur dan een e-mail naar OBGB (hetty@obgb.nl) en de brandweer neemt vervolgens contact met u op.