Masterclass Personeelstekort in samenwerking met UWV WERKbedrijf

De economie herstelt uit de coronacrisis. Daarmee nemen de personeelstekorten in snel tempo nog meer toe. Een steeds groter deel van de vacatures is moeilijk vervulbaar. Soms is de oplossing relatief snel gevonden. Als de snelle oplossingen niet meer voorhanden zijn, komt het meestal aan op structurele investeringen. Maar zijn deze dan ook duurzaam en toekomstbestendig? 

UWV WERKbedrijf organiseert ronde tafel gesprekken met telkens 10 OBGB-ondernemers. Doel is om met elkaar in gesprek te gaan over uw personeelstekort, hoe anders te denken over uw personeelsvraagstukken en de mogelijke oplossingen. 

Ondersteuning wordt geboden door adviseurs werkgeversdienstverlening van het UWV WERKbedrijf:

1. Stilstaan bij de arbeidsmarkt aan de hand van actuele UWV arbeidsmarktinformatie zowel landelijk als regionaal. Bespreken van de resultaten van de landelijke UWV enquête die gehouden is onder 3000 werkgevers omtrent personeelstekort.
2. In gesprek gaan over de uitdagingen die u ervaart als gevolg van het personeelstekort. Met elkaar ervaringen delen ‘wat heeft wel en niet gewerkt en waar denkt u aan bij het aanpakken van dit probleem’.
3. Gezamenlijk bespreken van de mogelijke oplossingsrichtingen en de toepasbaarheid binnen uw organisatie. U informeren over de regelingen, subsidies & diensten waar u gebruik van kan maken.

Data-tijdstippen-locatie
– Dinsdag 29 maart / Donderdag 21 april / Dinsdag 24 mei
– Masterclass 15.00 – 17.00 uur met na afloop een hapje & drankje tot 18.30 uur.
– Locatie is Raambrug 8, Bladel.
Als u interesse heeft om deel te nemen meld u aan d.m.v. een e-mail naar info@obgb.nl met bedrijfsnaam, contactgegevens en voorkeursdatum. U ontvangt een bevestiging van OBGB als u ingedeeld bent bij een van de masterclasses. Als er (te) veel belangstelling is, dan wordt het aantal masterclasses later dit jaar uitgebreid.

Doelstelling van deze masterclass is dat u na afloop:
• Geïnspireerd bent door de aangedragen informatie en ideeën van collega OBGB ondernemers om het personeelstekort anders aan te vliegen.
• Beter beeld gekregen heeft van de actuele status van de arbeidsmarkt en de beschikbare (financiële) regelingen, subsidies en diensten vanuit UWV waar u als ondernemer gebruik van kunt maken en wie u daarbij kan ondersteunen.
• Gezellig met elkaar onder het genot van een hapje en drankje kunt terugkijken op een inspirerende masterclass met OBGB collega ondernemers.