Week van de Veiligheid: Cybercriminaliteit

De Week van de Veiligheid is hét moment om het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen. In eerste instantie bedoeld voor ondernemers en hun personeel, maar natuurlijk ook belangrijk voor alle inwoners binnen de gemeente. Namens de KVO-B commissie in Gemeente Bladel informeren we je deze week iedere werkdag over een onderwerp gerelateerd aan veiligheid.

 

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met een vorm van cybercriminaliteit. Het kan leiden tot financiële verliezen, reputatieschade en zelfs het verlies van gevoelige gegevens. Het is belangrijk om je hier als organisatie op voor te bereiden en je medewerkers te informeren over de gevaren en preventieve maatregelen die genomen kunnen worden. In dit artikel bespreken we een aantal verschillende vormen van cybercrime.